מה מתחדש ברוטשילד?
פרויקט התחדשות עירונית במתווה של הריסת הבניין ובנייתו מחדש הוא תהליך מורכב אשר כולל מספר רב של גורמים הצריכים לעבוד יחדיו על מנת להצליח. כמו כן, במסגרת הפרויקט ישנה התעסקות מרובה בהיבטים ביורוקרטיים, הנדסיים וכלכליים הנמשכים עד ליום קבלת המפתח לדירה החדשה – בין כל אלו ישנם גם הדיירים שצריכים לעמוד על זכויותיהם ולהבטיח את נכסיהם ותמורותיהם.
בחירת משרד עורכי הדין שייצג את הדיירים לאורך כל התהליך היא מההחלטות החשובות שלכם בפרויקט ונועדה להבטיח שאתם ודירותיכם תהיו מוגנים, מעודכנים בלוחות הזמנים, ותדעו את זכויותכם בכל עת. משרד עורכי דין מקצועי ומנוסה יידע לגשר בין האינטרסים השונים ולהוביל לפרויקט מוצלח.
תפקידיו העיקריים:
נסיון ורקורד מקצועי
חשוב שמשרד עורכי הדין הנבחר יהיה כזה שבאמתחתו ניסיון רב בייצוג דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית במתווה של הריסה ובנייה.
על המשרד לגלות בקיאות ומקצועיות בתחומי דיני המקרקעין, חוקי התכנון והבנייה, תחומי הביטוח והליווי הפיננסי בפרויקטים דומים.
יכולות בין אישיות גבוהות
יש לוודא מול המשרד כי יהיה לכל אורכו של הפרויקט עורך-דין ספציפי, בכיר, שילווה את הדיירים ויהיה בזמינות גבוהה לכל שאלה או בקשה שתעלה מצד הדיירים.
על המשרד להביע נכונות לעבוד בשיתוף פעולה עם נציגות הדיירים וכלל הגורמים המלווים. כמו כן, על עורך-הדין להיות בעל ניסיון בישוב מחלוקות בקרב הדיירים – נדרשת מיומנות גבוהה בגישור ומציאת פתרונות שיהיו מוסכמים על מספר רב ככל הניתן של הדיירים וזאת על מנת למנוע מחלוקות עתידיות העלולות לגרום להאטה בקצב התקדמות הפרויקט.
ניגודי אינטרסים
לא פעם נוצרות מחלוקות בין היזם לדיירים בשל סיבות שונות הנובעות מחששות וחוסר אמון מצד דיירים מסויימים.
חשוב להבין שבפרויקטים מסוג זה מחלוקות כאלו הינן מובנות אך צריך לדעת לגשר עליהן באופן שיוביל לפתרונות ראויים ולא למאבקים חסרי סיכוי אשר רק יכשילו את סיכויי הפרויקט להצליח. על מנת לגבש “חזית אחידה” בין הדיירים, בהתנהלותם מול היזם, יש לבחור בעורך דין ניטרלי וכן שאינו בעל קשרים אישיים עם מי מהדיירים וזאת על מנת להבטיח ייצוג אובייקטיבי והוגן כלפי כלל הדיירים.
מרגישים שאתם זקוקים למידע נוסף בנושא זה?
מה מתחדש ברוטשילד?
דברים חדשים בראשון-לציון.
גאות תכנונית בבת-ים.
ניוד זכויות? ניוד זכויות!
מה זה עסקת קומבינציה?
הסכם דיירים - מה? מי? מו?
מה ההבדל בין תמ"א לפינוי-בינוי?
קבלן? יזם? מה זה?
הבתים החדשים של נחלת יהודה.
מטלה ציבורית - חובה שהיא זכות.
תמ"א 38 סוף שהוא התחלה חדשה.
תכנית מתאר עירונית.
גינה ציבורית: שצ"פ או שפ"פ?
מה תפקידו של האדריכל?
עורך-דין דיירים - קווים לדמותו.
תקן 21 - מה לי ולזה?
עירוב שימושים בתכנון עירוני.
וועדות תכנון בישראל.